Voor al uw vragen:
info@lifthing.com

+32 3 331 30 53
+32 9 394 44 48

Het Lifthing-materiaal is altijd up-to-date

Kraan tank draaien

Transport, plaatsing en afwerking

Lifthing houdt zich als riggingbedrijf bezig met het verhuizen, monteren en manipuleren van soms zéér zwaar materiaal. Ons materiaal om machines te verhuizen is altijd modern, actueel, up-to-date, en soms zelfs splinternieuw. Af en toe gebruiken we specifiek materiaal om het manipuleren van machines zo goed en snel mogelijk te laten verlopen. Andere keren kopen we speciaal materiaal aan voor een specifiek project en gebruiken we dat ook in volgende projecten. Maar altijd stemmen we ons materiaal zo optimaal mogelijk af op de job. Want hoe beter je het materiaal op de job afstemt, hoe minder personeel je nodig hebt om alles correct te laten verlopen, en hoe minder het allemaal kost. Dat we werken met het beste, meest kwalitatief hoogstaande materiaal vinden we de evidentie zelve.

Andere context vraagt ander materiaal om machines te verhuizen

Elke machine is anders, er bestaat niet zoiets als een standaardmachine. Ook de poort ernaartoe of de omgeving is altijd anders. We moeten ons materiaal dus steeds aanpassen aan die verschillende contexten. Soms hebben we veel manoeuvreerruimte, andere keren nagenoeg geen. Maar daar zijn we zeer flexibel in. We gaan altijd op voorhand kijken wat een bepaald project inhoudt, wat nodig is om de job op een bepaalde manier uit te voeren. Bestaat het project nog niet, dan bestuderen we de plannen. We komen altijd ter plaatse met onze materiaalwagen, gevuld met allerhande technisch materiaal nodig om machines te manipuleren. Stel dat er een kleine verandering is, of we moeten iets op een andere manier uitvoeren, dan hebben we altijd extra technisch materiaal bij de hand en kunnen we daar een mouw aan passen.

Het juiste materiaal om machines te verhuizen maakt het verschil

Het juiste werkmateriaal inzetten voor de juiste job kan inderdaad het verschil maken. We vinden het uitermate belangrijk dat:

  • het materiaal waar we mee werken in orde is,
  • het materiaal kwalitatief hoogstaand is,
  • we meteen investeren in goed en degelijk materiaal dat we nog jaren zullen kunnen gebruiken.

We investeren jaarlijks in nieuw materiaal en zorgen er ook voor dat we het bestaande materiaal van Lifthing correct onderhouden. Telkens opnieuw gaan we voor kwaliteit en duurzaamheid bij de aankoop van een nieuwe machine. Het maakt niet uit of het nu gaat om een heftruck of een kraan, of hoe groot de investering is. We zullen altijd kiezen voor duurzaam materiaal dat we nog lang zullen kunnen gebruiken. Duurzaam is voor ons synoniem van kwaliteit. We kopen alleen kwalitatief hoogstaand materiaal aan van brands die nog jaren zullen blijven bestaan. Op die manier kunnen we ook jaren later nog wisselstukken en updates aankopen.

Nauwgezette interne en externe keuringen

Ons materiaal om machines te verhuizen, monteren, demonteren en installeren wordt intern en extern nauwgezet gekeurd. Intern testen we minstens één keer per jaar al het materiaal dat we gebruiken. En je mag dat echt letterlijk nemen. Al het materiaal dat we bezitten gaat dan door onze handen. We stoppen alle stekkers in het stopcontact om te kijken of de apparaten nog werken. We controleren alle stuks een na een, en indien die controle positief uitdraait, krijgt het een label opgeplakt. Op dat moment zijn we weer goed voor een jaar. Voor de externe keuringen werken we samen met een erkend keuringsorganisme. Dat komt om de drie maanden bij ons in het bedrijf langs om onder andere het hijsmateriaal te keuren, de valbeveiliging, de valharnassen, persoonlijke beschermingsmiddelen….

QR-codes op al ons materiaal

Onlangs zijn we geswitcht naar een ander systeem, een digitaal systeem. Op al ons materiaal staat nu een QR-code. Door die te scannen kan iedereen onmiddellijk zien welk materiaal er in onze camionette zit, alsook het laatste keuringsverslag van dit materiaal, als we voor een bedrijf staan.

Heb je vragen over het bovenstaande, of kan Lifthing iets voor je betekenen? Neem gerust contact op met het Lifthing-team.

We kunnen heel wat voor je doen! Verkrijg meer informatie over industriële verhuizingen, machinetransport, montage en manipulatie, machineverplaatsing en transport met de laadkraan.

Meer blogberichten