Voor al uw vragen:
info@lifthing.com

+32 3 331 30 53
+32 9 394 44 48

Riggen is een vak apart

Riggen

Transport, plaatsing en afwerking

Riggen is inderdaad een vak apart. Een rigger, in de nauwe betekenis van het woord, slaat kritieke lasten aan een kraan aan zodat het stuk of de machine veilig gehesen kan worden. Bij Lifthing doen onze riggers veel meer dan dat. Ze zijn specialisten in het volledige proces van machineverplaatsingen.

Rigging is specialistenwerk

Riggers hebben bij Lifthing een breder en gevarieerder takenpakket dan bij een traditioneel riggingbedrijf. Onze riggers zijn stuk voor stuk gespecialiseerde machineplaatsers. Ze schatten in hoe de machines in bepaalde situaties reageren, bekijken op welke plek de machine het best gehesen wordt en slaan ze veilig aan de kraan aan.

Al onze riggers beschikken over de nodige diploma’s en VCA-certificaten die nodig zijn voor het machinebehandeling. Het gaat over certificaten voor het werken met heftruck, roterende verreiker, rolbrug, mobiele kraan en voor het aanslaan van kritieke lasten. Jaarlijks en bij aankoop van nieuwe materialen krijgen de werknemers een extra interne opleiding, zodat ze steeds op de hoogte zijn van de nieuwste veiligheidsvoorschriften en wij onze klanten veilig de best mogelijke service kunnen bieden.

Riggers met breed takenpakket

Een rigger is bij Lifthing verantwoordelijk voor de juiste keuze van het materiaal en de algehele veiligheid rondom het project. Zo bakent hij bijvoorbeeld de hijszone duidelijk af en communiceert hij door middel van gebaren of via de walkietalkie met de kraanmachinist en de andere teamleden. Er wordt van hem dus ook een goede communicatie verwacht met zijn team en met de klant.

Wat maakt een goede rigger?

Belangrijk voor een rigger is dat hij flexibel, oplossingsgericht, toegankelijk en veilig werkt. Hij moet zich soepel kunnen aanpassen aan timings want het is altijd de bedoeling dat de productielijnen zo kort mogelijk stil liggen. Daarnaast loopt bij een machinemanipulatie niet alles altijd zoals gepland. Het is dan aan de rigger om voor iedere situatie een geschikte oplossing te vinden. Hij gaat in teamverband aan de slag, wat ook wil zeggen dat hij aandachtig is voor ideeën van anderen. Onze riggers zijn bovendien allemaal getraind om onveilige situaties te herkennen en te voorkomen.

Staat er een machineverplaatsing op uw planning? Doe dan beroep op de ervaren riggers van Lifthing.

Meer blogberichten