Als clean room industrieel verhuizer is het belangrijk om installaties van machines in clean rooms met de nodige ervaring en het juiste materiaal, uit te voeren. 

Clean rooms in labo’s, high tech-, voedings- en farmabedrijven zijn uitgerust om contaminatie van het productieproces of onderzoek te voorkomen. Dankzij het gebruik van specifiek clean room equipment blijft de werkomgeving ook zuiver bij de demontage of installatie van machines en productielijnen.

 Bekijk hiervoor zeker ook eens onze projecten.

Speciaal equipment
Wanneer de manipulatie van machines delicaat is, moet de industriële verhuizer materiaal gebruiken dat voldoet aan de voorschriften van een clean room. Zo’n clean room equipment set bestaat uit hijslinten en goed afwasbaar, roestvrijstalen:

Met dit equipment kunnen zowel machines van slechts enkele honderden kilo’s gemanipuleerd worden als elementen die een aantal ton wegen.

Strikte planning
Bij een installatie of demontage in een clean room is niet alleen het verhuismateriaal belangrijk, maar ook de timing. Hoe korter de productielijn onderbroken wordt, hoe beter. Kies daarom een industriële verhuizer die bewezen heeft strakke planningen perfect na te leven.

Wanneer de manipulatie van machines delicaat is, moet de industriële verhuizer materiaal gebruiken dat voldoet aan de voorschriften van een clean room.

 Veiligheid
Ten slotte moet een industriële verhuizer in een clean room absoluut de veiligheidsvoorschriften van de klant respecteren om tijdens de installatie of demontage contaminatie van de productie te voorkomen. Een industriële verhuizer met een VCA-certificaat biedt de opdrachtgever extra garanties op veiligheid.

Op zoek naar een industriële verhuizer voor uw clean room?

Lifthing is VCA-P-gecertificeerd en beschikt over clean room equipment.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

We kunnen heel wat voor je doen! Verkrijg meer informatie over industriële verhuizingen, machinetransport, montage en manipulatie, machineverplaatsing en transport met de laadkraan.